Kniha 165 rokov „trnafského“ cukru podrobne mapuje históriu cukrovaru
História produkcie cukru v Trnave sa začala písať už v prvej polovici 19. storočia. Prvý trnavský cukrovar začal vyrábať už v roku 1840 a bol predchodcom fabriky, ktorú definitívne zatvorili v roku 2005.
Množstvo zaujímavých historických faktov podčiarkujú spomienky na mnohé významné udalosti, ktoré sprevádzali život trnavského cukrovaru.
Miroslav Franko
Autor novej publikácie 165 rokov „trnavfského“ cukru Miroslav Franko predstavil svoju publikáciu pred niekoľkými dňami.
Na 300 bohato ilustrovaných stranách nachádza čitateľ všetko to najpodstatnejšie, čo sa za vyše jeden a pol storočia vo fabrike, ktorá k Trnave neodmysliteľne patrí, odohrávalo.
M. Franko zbieral fakty o cukrovare dlhý čas, na konečnej podobe knihy pracoval intenzívne posledné dva roky. Historické snímky dopĺňajú dobové letáky, mapy, plány a ďalšie zaujímavé zberateľské artefakty.
Publikácia stojí 12 eur, kúpiť si ju môžete v informačnom centre pod mestskou vežou na Trojičnom námestí.
Ulož ako PDF