V Brestovanoch už po piaty raz varili majstrovský guláš
Aj za daždivého počasia bol 5. ročník majstrovstiev vo varení gulášu zajímavým meraním kuchárskeho umenia už v tradičnom podujatí v Brestovanoch.
Aj tento rok bolo zastúpených veľa kulinárskych družstiev, ktoré si túto sobotu zmerali svoje kuchárske dovednosti. Pravidlom býva, že majstrovstvo varenia jednotlivých gulášov hodnotí Klub mladých kuchárov a cukrárov – SZKC, člen Svetovej organizácie kuchárskych asociácií – WACS, garant gastronomických súťaží (www.kmkc-szkc.eu).
Jednotlivé guláše sa hodnotili 100 bodovým systémom v kategóriách 60 bodov chuť, 10 bodov vzhľad, 10 bodov celkový dojem, 10 bodov obhajoba.
„Kvalita jednotlivých gulášov bola na vysokej úrovni, najmä guláše na prvých troch miestach boli tak výborné, že by konkurovali nejednému profesionálovi,“skonštatoval Branislav Brežák – predseda hodnotiacej komisie, manažér Klubu mladých kuchárov a cukrárov – SZKC a Gastromenu.sk.
Organizátor podujatia: Miroslav Kolenič – Denný bar Miro.
Odborný garant: Klub mladých kuchárov a cukrárov – SZKC
Mediálny partneri: www.gastromenu.sk, www.trnava-live.sk, MY Trnavské noviny
Súťažiaci:
1. FK + Roman Kubišiak, 2. Peter Husár, Lenka Husárová, 3. Blaho, Rusnák, Púčik, 4. Babinec z Trnavy, 5. Partia z našej záhrady, 6. Sedláci z Malženíc a Trnavy, 7. Lipo + Babo
Poradie:
1. miesto: Peter Husár, Lenka Husárová
2. miesto: Blaho, Rusnák, Púčik
3. miesto: Lipo + Babo
FOTOGALÉRIA (autor fotografií Branislav Brežák):
Ulož ako PDF