Vianočné trhy spestril aj predaj zabíjačkových dobrôt a opekanie býčka
Tohtoročné vianočné trhy v centre Trnavy spestrilo v sobotu 18. decembra okrem sneženia aj opekanie býka a predaj zabíjačkových špecialít. Reštaurácia Trnavský dvor pripravila pre návštevníkov historického centra od skorého rána ochutnávku tradičných slovenských výrobkov z prasiatka.
Ako bonus pribudla ponuka opekaného mäska z asi 300 – kilogramového býčka.
Zabíjačkové špeciality
Jaternice, krvavničky, tlačenka či zabíjačková kaša išli dobre na odbyt. Celé dopoludnie sa pred stánkom tvorili rady nakupujúcich.
Trnavčania si neodpustili ani ochutnávku čerstvého mäsa z asi ročného teliatka. Mladého býčka začali opekať v špeciálne upravenom pojazdnom priestore priamo pred radnicou už okolo jednej hodiny v noci. Ráno pred deviatou bola pre „mäsožravých“ dobre vyzerajúca pochúťka pripravená na porcovanie.
Z opekaného býka ubúdalo každou minútou
„Chutí mi výborne, ďakujem za opýtanie. Idem sa ešte raz posatviť do radu a prinesiem kúsok dobrého mäska aj domov pre muža,“ spokojne sa zalizovala pani Magda. Aj spolu so spoločníčkami si pochvaľovali dobrý nápad, ktorý v rámci Vianočných trhov zrealizovala reštaurácia Trnavský dvor.
„Zabíjačkové pochúťky síce nie sú najlacnejšie, ale z každého sme nakúpili kúsok, aspoň na ochutnávku pre rodinu,“ pridala sa staršia pani, uchlipujúc z čerstvého vareného vínka.
Návštevníkov trhov zohrievalo aj varené vínko
Sobotnú príjemnú armosféru Vianočných trhov v centre Trnavy ešte umocnilo, a aj o poznanie spríjemnilo, sneženie a pravé zimné počasie.
Ďalšie fotografie:
Ulož ako PDF