Poznáme víťazov prestížnej súťaže Gastro Junior 2010/2011
Po dlho očakávanom a úspešnom skončení finálového kola prestížnej celoštátnej juniorskej kuchárskej a cukrárskej súťaže Gastro Junior 2010/2011 – Skills Slovakia – Nowaco Cup, Callebabut Cup, poznáme konečne víťazov.
Výsledky v odbore kuchár:
1. miesto Marek Sojka – Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu, Jabloňová 1351, Zvolen (postupujúci na Euroskills Spa-Francorshamps 2012 Belgium)
2. miesto Veronika Pobudová – SOŠ OaS, Námestie sv. Martina 5, 908 51 Holíč
3. miesto Juraj Minárik – Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, 831 02 Bratislava
v odbore cukrár:
1. miesto Monika Filová – Stredná odborná škola obchodu a služieb, 1. Mája 1264, 020 01 Púchov
2. miesto Lucia Žažová – Stredná odborná škola obchodu a služeb, Mojmírova 99/28, 921 01 Piešťany
3. miesto Michal Konček – Stredná odborná škola Janka Jesenského 888/1, 963 01 Krupina
Porotcovia a partneri súťaže
„Musím skonštatovať, že bez podpory našich partnerov, by sme takúto súťaž celoeurópskeho formátu nemohli vôbec zorganizovať. Veľké ďakujem patrí našim porotcom a to michelinovému Pavlovi Pospíšilovi, najlepšiemu šéfkuchárovi rokov 2008-2010 Jarovi Žídekovi, milovníkovi gastronómie Justinovi P. Topolskému, šéfkuchárovi Petrovi Kulhánymu, cukrárom Jožke Zaukolcovej a Jindrovi Novotnému. Najväčšie dík patrí predsedovi poroty šéfkucharovi a šéfovi Klubu mladých kuchárov a cukrárov Martinovi Kovarskému a jeho tímu z hotela Mercure, Bratislava,“ zhodnotil šéf Klubu mladých kuchárov a cukrárov Branislav Brežák.
Vyjadrenia porotcov na odbornosť, prípravu, spracovanie, prevedenie a konenečný výsledok súťažiacich, boli veľmi pozitívne, dokonca až predčili jejich očakávanie. Kvalita súťaže sa odzrkadľuje hlavne v neustálom pracovaní Klubu mladých kuchárov a cukrárov so školami, pre ktorých pripravuje veľké množstvo kuchárskych a cukrárskych seminárov. Touto cestou chce Klub napredovať aj naďalej, aby sa kvalita slovenskej juniorskej gastronómie premietla do praxe.
Ulož ako PDF