Amylum Slovakia plánuje investovať do rozšírenia výroby v Bolerázi 28 mil. eur
Rozširovanie výrobnej kapacity plánuje spustiť v polovici roka 2012 spoločnosť Amylum Slovakia vo svojom závode v Bolerázi. Investícia za približne 28 miliónov eur do novej výrobne a sušiarne maltodextrínu má byť dokončená v treťom štvrťroku 2014.
V hlavnom výrobnom objekte vyrába bolerázsky Amylum 63-tisí ton tohto sacharidu, využívaného v potravinárskom priemysle. Vďaka výstavbe ďalších výrobných priestorov dokáže závod vyprodukovať až 108-tisíc ton.
Amylum Slovakia v Bolerázi
Ilustračné foto
Amylum plánuje umiestniť nové výrobné priestory vo forme prístavby k súčasným objektom vo svojom areáli. Pri hlavnom výrobnom objekte vzniknú dve prístavby, rozšírenie je naplánované aj pre sušiareň a plničku autocisterien. K hlavnej výrobnej hale vybuduje Amylum nové priestory s rozmermi 12×24 a 24×30 metrov. Sušiareň bude rozšírená o halu s rozmermi 24×18 metrov. Prístavba určená na plnenie kamiónov bude mať rozmery 18×6 metrov.
„Rozšírenie výrobných a skladových kapacít vyplýva z rastúceho dopytu na trhu. Prínosom investície bude udržanie zamestnanosti či zvýšený odber poľnohospodárskych produktov od farmárov z regiónu. Rozšírenie kapacity výroby maltodextrínu zároveň zníži objem výroby iných kvapalných cukrov, preto dovoz vstupnej suroviny a odvoz hotového produktu sa zvýši približne len o desať percent,“ uvádza Amylum Slovakia v zámere.
Prácu v podniku má nájsť po rozšírení výroby 15 nových kvalifikovaných zamestnancov.
Ulož ako PDF