Zabíjačkové špeciality išli na Vianočných trhoch na dračku
Prvá z plánovaných troch zabíjačiek v rámci Vianočných trhov 2011 začala na Trojičnom námestí v sobotu dopoludnia.
O tradičné zabíjačkové špeciality z dielne reštaurácie Trnavský dvor bol medzi návštevníkmi trhov mimoriadny záujem a pri predajnom stánku sa točil neustále pomerne dlhý rad nakupujúcich.
Aj zabíjačka patrí k tradičnému predvianočnému koloritu
Čerstvé jaternice, krvavnice, tlačenka, zabíjačková kaša či klobásy išli na dračku. „Dnes už človek nemá toľko možností ochutnať čerstvú zabíjačku ako kedysi. Kúpila som z každého po troške, doma to s mužom spucujeme raz dva,“ vtipkovala pani v strednom veku odnášajúcich si plnú tašku.
Trnavský dvor v spolupráci s organizačným štábom Vianočných trhov pripravuje na sobotu 17. decembra ďalšie zaujímavé podujatie – pečenie býka – spojené tiež s predajom čerstvých zabíjačkových dobrôt. Poslednú šancu ochutnať a zakúpiť si obľúbené domáce špeciality budú mať návštevníci trhov ešte 30. decembra.
Fotogaléria: