Medovina z Dolnej Krupej bodovala na najväčšej výstave vín v USA
Medovina od spoločnosti Apimed z Dolnej Krupej priváža spoza Atlantiku ďalší úspech.
Po nedávnom triumfe na najväčšej svetovej súťaži medovín v Spojených štátoch amerických ocenili produkt z Apimedu aj na 33. ročníku najväčšej a najrešpektovanejšej výstave vín v USA The San Francisco International Wine Competition.
V súťaži podľa informácií PR manažérky spoločnosti Janky Sabovej zabodovala medovina Barrique ziskom striebornej medaily.
„Medovina Barrique z agátového medu je zlatistej farby s jemnou vôňou po koňaku prechádzajúcou do vône prezretej žltej hrušky. Chuť je plná, šťavnatá, v dochuti sa objavuje jemná vanilka a čokoláda po barikovom sude. V tejto medovine sa elegantne snúbi lahodná chuť a jemný buket agátového medu s vanilkovo čokoládovými tónmi barikového suda. Táto medovina dozrievala 6 mesiacov v barikových sudoch,“ priblížila Sabová.
Medovinu Barrique ponúka Apimed v limitovanej edícii po 1200 fliaš z troch rôznych druhov duba.
Prvá 1200-kusová šarža je z barikových sudov z amerického duba. Nasledovať bude 1200 fliaš z francúzskeho duba a nakoniec bude uvedená do predaja medovina, ktorá ležala v barikovom sude zo slovenského duba značky Boswell Polónyi.
„Francúzsky a slovenský dub sú si chuťovo dosť podobné extraktívnejšie s vôňou čokolády a dochuťou po dreve. Americký dub je ‚whiskovitejší‘ s jemnou dochuťou vanilky preto sme s ním začali ako s prvým,“ doplnila Janka Sabová.
Barikovú medovinu odporúča výrobca piť vychladenú pri teplote 12 až 16 stupňov Celzia zo skleného pohára tulipánového tvaru, kde sa v jeho zúženom ústí nádherne rozvinie buket barikovej medoviny.
Medovinu od spoločnosti APIMED nájdete vo vlastných predajniach v Trnave a v Bratislave a vo vybraných obchodoch, vinotékach a darčekových predajniach.
Ulož ako PDF