Na Danubius Gastro ocenili aj medovinu z Dolnej Krupej a chlieb z Trstína
Medovina Barrique z Apimedu Dolná Krupá, chlieb ľanový pšenično ražný a Trnavský bochník z produkcie pekárne Školuda Trstín získali ocenenia na 21. medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro 2014 v bratislavskej Inchebe.
Medovinu Barrique ocenili za spojenie lahodnej chuti a jemného buketu agátového medu s vanilkovo čokoládovými tónmi barikového suda.
Zakladateľ firmy Apimed Peter Kudláč preberá ocenenie za medovinu Barrique
Foto: Apimed
„Barikovú medovinu ponúkame v limitovanej edícii z troch rôznych druhov duba: amerického, francúzskeho a slovenského značky Boswell Polónyi. Francúzsky a slovenský dub sú si chuťovo dosť podobné extraktívnejšie s vôňou čokolády a dochuťou po dreve. Americký dub je ‚whiskovitejší‘ s jemnou dochuťou vanilky. Barikovú medovinu odporúčame piť vychladenú pri teplote 12-16◦C zo skleného pohára tulipánového tvaru, kde sa v jeho zúženom ústí nádherne rozvinie buket barikovej medoviny,“ priblížila PR manažérka spoločnosti Apimed Jana Sabová.
Produkty trstínskej pekárne Školuda získali cenu za kvalitu výrobkov bez prídavných látok, vynikajúcu vôňu a chuť.
Chlieb a pekárenské produkty vyrába v Trstíne siedma generácia Školudovcov už 132 rokov.
Zamestnanci pekárne Školuda
FOTO: Mlyn a pekáreň Školuda
Súčasný sortiment predstavuje 47 druhov pekárenských výrobkov, ktoré Pekáreň Školuda ponúka aj vo svojich podnikových predajniach v Trnave, Trstíne, Piešťanoch, Senici, vo Vrbovom, na Brezovej pod Bradlom a v Hlohovci.
Spoločnosť Apimed z Dolnej Krupej sa pýši mnohými významnými oceneniami svojej medoviny nielen na Slovensku. Úspechy v podobe medailí si priniesli zo svetového včelárskeho kongresu alebo z najväčšej výstavy vín v USA.
Ulož ako PDF