Štartujú jesenné vínne tour. Ochutnajte známe vína z okolia Trnavy alebo medovinu z Dolnej Krupej
Jeseň prináša čas vinobraní, jarmokov, dní otvorených pivníc. Slovenské vinárstva otvárajú svoje pivnice pre návštevníkov a dávajú im možnosť pozrieť sa na miesta, kde víno vzniká, ochutnať ho a navyše osobne spoznať majstrov vinárov. Ak sa aj vy chystáte stráviť jeseň výletmi do známych slovenských vinárstiev a medovinárstiev, máme pre vás tie správne tipy, kam sa za nimi vydať. Môžete sa tešiť na nezabudnuteľné zmyslové zážitky, ktoré Vám prinesú naše tradičné slovenské vína a medovina.
Prostredníctvom Sobotných vínnych tour od septembra do novembra získate autentický zážitok vo vinárstvach s nezabudnuteľnou atmosférou. Dvojicu známych vinárstiev Regiónu Tirnavia KARPATSKÁ PERLA a VÍNO MRVA&STANKO, ktoré si v rokoch 2010 – 2013 striedali titul „Najlepšie vinárstvo roka“, dopĺňajú tri malé rodinné vinárstva výnimočné svojou osobitou filozofiou.
Moderné vinárstvo TERRA PARNA postavené uprostred romantického vinohradu, vinárstvo VÍNA Z MLYNA, ktoré sídli v historickom vodnom mlyne a MAGULA – rodinné vinárstvo špecializujúce sa na výrobu bio vína.
Ilustračné foto: Trnava Tourism
„Priamo v sprievode majstrov vinárov zdegustujete niekoľko vzoriek vína a nahliadnete nielen do technologických, výrobných priestorov, ale aj do barikových pivníc,“ hovorí Michaela Potočárová, riaditeľka OOCR Trnava Tourism a dodáva, že „sobotné vínne tour môžete absolvovať počas celej jesene od septembra do novembra takmer každú sobotu a v každom termíne navštívite inú dvojicu vinárstiev.“
Ako vínu, tak aj medovine sú odpradávna pripisované výnimočné vlastnosti. V minulosti ju ako zdroj života, múdrosti a odvahy pili prednostne králi a hrdinovia.
Po stopách tej slovenskej medoviny sa môžete vydať už túto jeseň, ochutnať tento nápoj priamo na mieste jeho vzniku v Dolnej Krupej, kde sídli Medovinárstvo APIMED. To sa okrem produkcie kvalitného medu venuje výrobe medoviny už takmer dve desaťročia a vlastní aj titul „Najlepšia medovina na svete“.
„Počas dvoch hodín ‚putovania‘ za kráľovským nápojom odhalíte tajomstvo jeho výroby, technológ vás prevedie nielen technologickými priestormi, ale aj barikovou pivnicou. Zároveň počas riadenej odbornej degustácie ochutnáte až osem druhov medoviny a to v štýlovej degustačnej miestnosti spolu s pripraveným občerstvením,“ vysvetlila na záver Michaela Potočárová.
O gastronomický zážitok bude teda určite postarané. Každého účastníka výletu neminie aj sladké prekvapenie.
Ilustračné foto: Terra Parna
Ulož ako PDFTermíny piatkových výletov do medovinárstva APIMED do Dolnej Krupej:
30. 9. 2016
14. 10. 2016
11. 11. 2016Vždy v čase od 18.00 do 20.00 h s nástupom i výstupom na Radlinského ulici v Trnave.
Termíny jesenných Sobotných vínnych tour:
Október
1. 10. | MAGULA rodinné vinárstvo a VÍNO MRVA & STANKO
8. 10. | VÍNA Z MLYNA a VÍNO MRVA & STANKO
15. 10. | MAGULA rodinné vinárstvo a VÍNA Z MLYNA
22. 10. | TERRA PARNA a KARPATSKÁ PERLANovember
12. 11. | VÍNO MRVA & STANKO a KARPATSKÁ PERLA
19. 11. | KARPATSKÁ PERLA a TERRA PARNAVždy v čase od 14.00 do 19.00 h s nástupom i výstupom v centre mesta Trnava