Obľúbenú kačaciu pečeň v kačacej masti „od Gašparíka“ ocenila odborná porota na veľtrhu Danubius Gastro 2020
Ani v tomto roku neobišla úspešná trnavská spoločnosť Róbert Gašparík – mäsovýroba, z najväčšieho veľtrhu na Slovensku Danubius Gastro naprázdno. Z bratislavskej Incheby si odnáša Cenu Danubius Gastro 2020 za výrobok kačacia pečeň v kačacej masti.
Kvalita a pôvod potravín, originálne ingrediencie aj oprášené recepty starých mám. Rok 2020 sa na veľtrhu, aj všeobecne v gastronomickom svete, nesie v znamení udržateľnosti, uvedomelejšieho prístupu k zdravému životnému štýlu, jednoduchosti, ale aj výraznejších chuťových zážitkov.
Tohtoročného veľtrhu sa zúčastnilo takmer 400 vystavovateľov z desiatich krajín. Najlepšie produkty, medzi ktorými vďaka spoločnosti Róbert Gašparík – mäsovýroba opäť nechýbal výrobok z Trnavy, získali ocenenia od odbornej poroty.
Kačacia pečeň v kačacej masti si už od začiatku uvedenia na trh získala svojich stálych zákazníkov.
Stala sa vyhľadávanou aj vďaka tomu, že je populárna ako vhodný doplnok k lokšiam. Spoločnosť Róbert Gašparík – mäsovýroba ju uviedla na trh vo februári 2019.
Tradičná trnavská spoločnosť zožala na veľtrhu Danubuis Gastro úspechy aj v minulosti.
V roku 2018 ocenili produkty Nakladané bravčové mäso a domáca tlačenka, rok predtým si Trnavčania odniesli domov ocenenie za Kačaciu paštétu.
„Kačaciu pečeň v kačacej masti porota ocenila za vysoký podiel kačacej pečene, výnimočnú chuť, tradičnú receptúru a balenie výrobku do skla,“ priblížil obchodný manažér spoločnosti Branislav Rusov.
Ako ďalej poznamenal, pre spoločnosť Róbert Gašparík – mäsovýroba toto ocenenie znamená potvrdenie, že produkty sú vyrábané vo vysokej kvalite.
„Účasť na veľtrhu nám umožňuje prezentovať sa pred širokou laickou a odbornou verejnosťou. Pripomíname sa zákazníkom, ktorí nás poznajú, ale zároveň sa predstavujeme novým. Danubius Gastro pre nás prináša pozitíva aj z pohľadu nových obchodných kontaktov. Priamo na mieste sa noví potenciálni zákazníci majú možnosť zoznámiť s našimi výrobkami, čo zvyšuje a rozširuje povedomie o našej spoločnosti a našich produktoch,“ vyzdvihol prínos a dôležitosť podujatia z pohľadu spoločnosti Róbert Gašparík – mäsovýroba B. Rusov.
Tradičná trnavská spoločnosť sa z malej výrobne mäsa od roku 1995 prepracovala až k prevádzkovaniu 24 vlastných podnikových predajní.
Momentálne zamestnáva takmer 200 ľudí, svoje produkty vyrába v dvoch prevádzkach.
„V horizonte mesiacov očakávame aj otvorenie novej výrobnej prevádzky na spracovanie mäsa a produkcie mäsových výrobkov,“ prezradil Branislav Rusov.
Odmenou za stabilnú kvalitu výrobkov a poctivosť voči svojim zákazníkom je pre trnavskú firmu aj udelenie certifikátu Nadácie Slovak Gold za produkty nadštandardnej kvality.
Ulož ako PDF