Všetko pod jednou strechou. Spoločnosť Róbert Gašparík – mäsovýroba postavila nové sídlo na Mikovíniho ulici
Tradičná trnavská spoločnosť Róbert Gašparík – Mäsovýroba, s. r. o., vybudovala v Trnave na Mikovíniho ulici nové moderné sídlo spojené s výrobou a expedíciou produktov.
Spoločnosť pôsobila od roku 2006 v priestoroch na Zelenečskej ulici. Kompletný výrobný proces od mája 2020 prebieha už v novopostavených objektoch na Mikovíniho ulici. Zároveň sa sem presťahovala aj celá administratíva firmy.
“Celý výrobný proces dostal v nových priestoroch modernejšiu tvár, výroba prebieha v súlade so všetkými modernými požiadavkami a aj s použitím nových technológií,” skonštatoval majiteľ a zakladateľ firmy Róbert Gašparík.
Vstup do areálu spoločnosti z Mikovíniho ulice
V rozrábke mäsa sa bravčové polovice rozrábajú na novom rozrábkovom páse, bola zakúpená nová technológia rezania mäsa a miešania mäsového diela, postavené boli nové údenárske komory na tepelné opracovanie varených a údených mäsových výrobkov a do baliarne obstarali moderný priebežný baliaci stroj.
“Vďaka novému informačnému systému sa proces výroby ešte viac sprehľadnil. V každom momente výrobného procesu máme prehľad o všetkých vstupných surovinách, v akej fáze výrobného procesu sa nachádzajú, presne vieme, v ktorom sklade akú máme zásobu výrobnej suroviny, rozpracovanej výroby, alebo zásobu výsekového mäsa a výrobkov určených k expedícii,” stručne priblížil R. Gašparík.
Okrem mäsa a mäsových výrobkov produkuje úspešná trnavská spoločnosť, ktorá vznikla už v roku 1995, v nových priestoroch aj paštéty a lahôdkové špeciality.
Vo výrobe zamestnáva firma 130 ľudí
Výstavba nového sídla začala v apríli 2019. Stavebné práce ukončili presne po dvanástich mesiacoch a priestory začali fungovať pre účely výroby, administratívy a expedície na začiatku mája 2020.
Investičné náklady pokryla spoločnosť Gašparík z vlastných aj úverových zdrojov, ako aj z prostriedkov Európskej únie. Zdroje EÚ získali na modernizáciu časti výrobnej technológie najmä s ohľadom na zníženie výkonových strát zariadení, vďaka čomu dosiahnu úsporu energií.
Róbert Gašparík pripomenul, že investícia do moderných strojov a zariadení zvýši kvalitu celého výrobného procesu, zabezpečí vysokú mieru kontroly, ale výsledná chuť produktov tejto značky zostane na úrovni, ako ich zákazníci poznajú už štvrť storočie.
“Od začiatku bolo našim cieľom ponúkať ľuďom naše výrobky s tradičnými domácimi a rokmi overenými chuťami trnavského regiónu, odkiaľ pochádzame, odkiaľ pochádza veľká väčšina našich zamestnancov aj zákazníkov. Preto sme si dali veľmi záležať na tom, aby všetko to dobré zostalo ako predtým,” zdôraznil.
Spoločnosť Róbert Gašparík – Mäsovýroba, s. r. o., zamestnáva v priestoroch firmy celkom 130 ľudí, ďalších približne 90 zamestnancov pracuje takmer troch desiatkach vlastných predajní.
„Chcem sa pri tejto príležitosti poďakovať našim zamestnancom a zákazníkom za príkladné zvládnutie koronakrízy. Ďakujem našim zamestnancom – predavačkám, predavačom, pracovníčkam a pracovníkom vo výrobe, distribúcií a všetkým ostatným, ktorým patrí obdiv a vďaka za odvedenú prácu v neľahkých podmienkach. Zákazníkom ďakujem za trpezlivosť a disciplinovanosť pri nevyhnutných opatreniach na zabránenie šírenia vírusu. Ešte raz všetkým ďakujem a prajem veľa zdravia,” dodal Róbert Gašparík.
Pohľad do interiérov