Trnavskú spoločnosť Róbert Gašparík – mäsovýroba opäť ocenili odborníci. Na veľtrhu Danubius Gastro bodovali hneď dva výrobky
Účasť na nedávnom veľtrhu gastronomických noviniek a potravín Danubius Gastro 2022 opäť znamenala pre trnavskú spoločnosť Róbert Gašparík – mäsovýroba úspech. Z najväčšieho podujatia svojho druhu na Slovensku si ocenenie odniesli hneď dva produkty tradičného trnavského výrobcu.
Veľtrh Danubius Gastro v bratislavskej Inchebe je významnou a dlhodobo dôležitou platformou pre prezentáciu trendov a noviniek v segmente gastronómie. Na podujatí sa zúčastňujú stovky vystavovateľov zo Slovenska aj zo zahraničia.
Súčasťou veľtrhu je okrem prezentácií producentov v potravinárstve aj oceňovanie kvalitných výrobkov a produktov na základe hodnotenia odbornej poroty.
Trnavská spoločnosť Róbert Gašparík – mäsovýroba si odniesla cenu za výrobok Albanus klobásy, ako aj za Gašpárky so syrom.
Prezentačný stánok mäsovýroby Gašparík na veľtrhu Danubius Gastro
Klobásy Albanus získali cenu za „výborné organoleptické vlastnosti s nádychom mediteránskej oblasti“, výrobok Gašpárky so syrom ocenili odborníci za „lahodnú chuť, bez pridaných éčok a vhodnosť aj pre celiatikov“.
„Každé uznanie našej práce nás veľmi teší. Sme hrdí na naše produkty a skutočnosť, že okrem našich zákazníkov ich oceňujú aj odborníci, znamená pre nás nielen povzbudenie, ale aj záväzok, aby sme kvalitu našich výrobkov udržali na najvyššej kvalite,“ reagoval na ocenenia z veľtrhu zakladateľ spoločnosti Róbert Gašparík.
V minulých rokoch si trnavský výrobca odniesol z veľtrhu ocenenia za kačaciu pečeň, kačaciu paštétu, domácu tlačenku či nakladané bravčové mäso.
Tradičná trnavská spoločnosť sa z malej výrobne mäsa od roku 1995 prepracovala až k prevádzkovaniu takmer troch desiatok vlastných podnikových predajní.
V roku 2020 postavila firma v Trnave na Mikovíniho ulici nové moderné sídlo spojené s výrobou a expedíciou produktov.
Spoločnosť Róbert Gašparík – mäsovýroba patrí medzi stabilných zamestnávatateľov v regióne, prácu dáva viac ako dvesto ľuďom.
Firma získala za stabilnú kvalitu výrobkov a poctivosť voči svojim zákazníkom aj certifikát Nadácie Slovak Gold za produkty nadštandardnej kvality.
Ulož ako PDFKLOBÁSA ALBANUS
Príbeh tejto klobásy je úzko spojený s prvými krokmi značky Gašparík. Tie začali v bývalom jezuitskom kaštieli v Bielom Kostole, kde sa nachádzala prvá výrobňa mäsových lahôdok.
Vznikali tu výrobky podľa pôvodných receptúr starých mäsiarov, ktoré používajú dodnes. Klobása ALBANUS, nesie meno tohto kaštieľa, ktorý začiatkom 17. storočia vlastnili Esterháziovci. Tí ho neskôr darovali trnavským jezuitom, ktorí v roku 1719 kaštieľ prestavali na letné sídlo, nazývané Albanus (podľa jezuitskej vily neďaleko Ríma).
Klobása ALBANUS je vyrobená z výberového bravčového mäsa a údená na bukovej štiepke. Na 100 kg klobás bolo použitých až 153 kg mäsa. Po štrnástich dňoch zrenia dostáva svoju špecifickú chuť a vôňu, ktorú ocenia aj náročnejší gurmáni.
GAŠPÁRKY SO SYROM
Párky pre deti sa vyrábajú takmer štvrťstoročie. Venujú im zvýšenú pozornosť pri výbere a spracovaní mäsa, používajú menej soli a nepridávajú do nich žiadne éčka.
Nedávno detské párky zmenili názov na GAŠPÁRKY. Zloženie a výrobný postup ostáva rovnaký. Rozšírila sa však radu párkov pre deti o GAŠPÁRKY SO SYROM. Pridali do nich slovenský syr gouda, čím vzniklo spojenie dvoch chutí, ktoré si deti zamilujú.
Odporúča sa podávať bez horčice a kečupu.
Zdroj: Róbert Gašparík – mäsovýroba